Hoppa till innehåll
Hem » Belysningsbloggen » Populära skrivbordslampor: Lys upp din arbetsdag med stil

Populära skrivbordslampor: Lys upp din arbetsdag med stil

En bra skrivbordslampa kan göra en enorm skillnad i hur produktiv du är när du jobbar eller studerar. Det betyder dock inte att din lampa måste vara tråkig och ha en dålig design. Nedan listar vi fem populära lampor att ha vid skrivbordet som kombinerar design och funktionalitet. De här skrivbordslamporna kommer garanterat att ljusa upp din arbetsdag, både bokstavligt och bildligt talat.

 • Tolomeo från Artemide

  Tolomeo är en ikonisk skrivbordslampa som designades av Michele De Lucchi och Giancarlo Fassina för Artemide. Tolomeo har en justerbar arm och en roterbar skärm som gör att du på ett enkelt sätt kan rikta ljuset precis där du behöver det för stunden. Tolomeo lampan finns i allt från skrivbordslampa, klämlampa till golvlampa.
Blid på Tolomeo skrivbordslampa hämtad från artemide.com
 • Bankirlampa från Karlskrona Lampfabrik

  Bankirlampan är en tolkning av den klassiska gröna skrivbordslampan. Bankirlampan från Karlskrona Lampfabrik är tillverkad i Sverige. Bankirlampan har en justerbar skärm (kupa) som ger ett riktat ljus. Den här lampan är ett populärt val för hemma kontor och finns i både mässing med grön glasskärm och nickelfärgad med en grön glasskärm.
Bild på bankirlampa från karlskrona lampfabrik hämtad från Stockholms Ljusbutik
 • B4076 Deluxe bordslampa från Belid

  B4076 Deluxe bordslampa är en stilren och modern lampa från svenska varumärket Belid. Delux skrivbordslampan har en justerbar vit skärm som ger ett bra och behagligt arbetsljus. Deluxe-serien är en elegant och sofistikerad lampa som passar perfekt för den som söker det lilla extra till sitt hem eller arbetsplats. Delux-serieb är designad av Joakim Fihn, och finns tillgänglig i ett brett utbud av modeller och färger som kan matchas med olika inredningsstilar. Oavsett om du letar efter en snygg och funktionell lampa till sidobordet i ditt sovrum eller arbetsplats, så är Deluxe-serien ett utmärkt val. Dess flexibilitet gör att den fungerar lika bra som en bordslampa på skrivbordet som en dekorativ armatur på ett sidobord i sovrummet.
Bild på Deluxe bordslampa hämtad från Belid.se
 • AJ Bordslampa från Louis Poulsen

  AJ Bordslampa designades av den danska arkitekten Arne Jacobsen för Louis Poulsen på 1960-talet. Den har en enkel och tidlös design med en justerbar skärm som ger ett riktat ljus. AJ Bordslampan har en snygg, tidlös och stilren design. AJ bordslampan tillverkas i högkvalitativa material och blir ett fantastiskt tillägg till vilket rum som helst. Med sin rena, minimalistiska design ger AJ Bordslampa en unik och elegant touch till din inredning. Så om du letar efter en stilren och funktionell lampa som även är ett konstverk i sig själv, är AJ Bordslampa ett utmärkt val.
Bild på AJ Bordslampa hämtad från Louispoulsen.com
 • L-1 Arkitektlampa från Luxo

  L-1 Arkitektlampa från Luxo är en klassisk och ikonisk skrivbordslampa som har funnits sedan 1937. Arkitektlampan är designad av den norske ingenjören Jac Jacobsen och har blivit en favorit bland arkitekter och designers. L-1 Arkitektlampa är känd för sin robusta och hållbara konstruktion och den ergonomiska designen som gör det lätt att justera ljusets riktning. Med sitt tidlösa utseende och sin höga funktionalitet är L-1 Arkitektlampa ett utmärkt val för din arbetsplats. Om du söker en lampa som både är snygg och praktisk så är L-1 Arkitektlampan ett bra val.
Bild på L-1 arkitektlampa


En bra skrivbordslampa är en investering i din arbetsmiljö och kan hjälpa dig att öka din produktivitet. Med en av dessa populära lampor kan du belysa ditt arbete med stil och samtidigt få en extra dos av inspiration. Så varför nöja dig med en tråkig och oinspirerande lampa när du kan ha en som både ser bra ut och fungerar utmärkt?

Oavsett vilken lampa du väljer, se till att du har den placerad på ett sådant sätt att den ger optimalt ljus på ditt skrivbord. Det är också en god idé att välja en lampa med justerbar arm eller skärm så att du kan anpassa ljusets riktning efter dina behov.

Kom också ihåg att det inte bara är själva ljuskällan som påverkar hur väl du kan fokusera och arbeta. Placeringen av din lampa i förhållande till ditt skrivbord och ögonhöjd är också viktigt. Se till att din lampa inte skapar skuggor eller reflektioner som kan distrahera dig eller anstränga dina ögon. Läs mer om hur du placerar din arbetslampa för optimalt ljus här.

Sammanfattningsvis är en bra skrivbordslampa en viktig del av din arbetsmiljö och produktivitet. Med en av dessa populära lampor kan du inte bara lysa upp ditt arbete, utan även skapa en arbetsplats där du trivs och blir inspirerad. Så ta en titt på dessa fem populära skrivbordslampor och hitta den som passar dig och ditt skrivbord bäst. Din framtida produktivitet kommer att tacka dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *